תנורי חימום ומטבחי חוץ – הדרך לשדרג כל נכס


הזינוק הדרמטי במחירי הדירות והבתים ואיתו העלייה בתשומת הלב שאנחנו מעניקים לנדל”ן באופן כללי הביאו לכך שבעלי נכסים רבים שואפים לשדרג אותם, שכן בדרך זו מושג רווח כפול: איכות החיים של בני הבית (בין אם מדובר על בעלי הנכס ובין אם שוכרים) משתפרת, ובנוסף ערכו של הנכס עולה, ולפעמים אפילו בשיעור ניכר. דרך יעילה אחת לשדרג נכס היא באמצעות קמין איכותי, ועוד אופציה אשר רלוונטית לנכסים עם גינה היא מטבח חוץ.

 

מטבח חוץ

 

מטבח חוץ הוא תוספת מבורכת לכל בית עם גינה, ובפרט כשבני הבית מרבים לארח ורוצים להכין את המטעמים שיוגשו לאורחים בנוחות ובסטייל. חשוב לציין שלמרות שמדובר על מטבח שהתכנון שלו מתאפיין בלא מעט אילוצים בגלל המיקום מחוץ לבית, ניתן להגיע לתוצאות מרשימות מאוד הן מבחינת הביצועים של המטבח והן מבחינת החזות שלו – וערכו של הנכס נתרם גם בזכות האפשרויות הרבות יותר שהוא מקנה וגם בזכות העובדה שהוא נראה מושקע מאוד וכן ייחודי.

 

תנורי חימום

 

גם תנורי חימום, כלומר קמינים מסוגים שונים, משדרגים כל בית וכל דירה הן בהיבט הפרקטי והן בהיבט האסתטי. האלמנט האסתטי מתבלט מיד לעין, שכן קמין הוא פריט מרשים מאוד ובנוסף הוא מעניק למרחב שבו הוא מותקן אווירה יוקרתית (שהרי כולנו רגילים מאינספור סרטים וסדרות טלוויזיה לזהות קמין עם השקעה ויוקרה), ומהבחינה הפרקטית כדאי לדעת שקמין מייצר חום נעים מאוד ולא גורם לייבוש האוויר ולתחושה פחות נעימה כפי שעלול לגרום מזגן סטנדרטי.

 

הבחירה העיקרית כשרוצים להתקין קמין וליהנות מכל יתרונותיו היא בין קמין גז לקמין עץ, כשלכל אחת מהאופציות יתרונות משלה. מומלץ לרכוש את הקמין מחברה ותיקה ואמינה כמו רוקח תנורים שמציעה מגוון רחב של אפשרויות ובנוסף מספקת המלצות כדי שתוכלו למצוא את תנור החימום שהכי מתאים לנכס שלכם ולהעדפותיכם. בהקשר זה כדאי לזכור שכשחברה מציעה הן קמין גז והן קמין עצים, ההמלצות שלה לא תהיינה מוטות משיקולים לא רלוונטיים, אלא יותאמו אך ורק אליכם.

 

בכל מקרה, היתרון המרכזי של קמין גז הוא צריכת האנרגיה הנמוכה, דבר שבא לידי ביטוי הן בכדאיות כלכלית והן בידידותיות לסביבה (יתרון יקר ערך בימינו). קמין עצים מייצר את האווירה הרומנטית ביותר, והוא עצמו זול ביחס לקמיני גז. מצד שני, התחזוקה השוטפת של קמיני עצים מורכבת יחסית ואילו כשמותקן קמין גז יש לבצע בדיקה ע”י טכנאי מוסמך בתדירות של פעם בשנה.