השקעה בנדל"ן מחייבת תשומת לב גבוהה לכל מרכיבי הבנייה. אם עד לשנים האחרונות היינו שמים לב אך ורק למחירי השטח, כיום אנו שמים לב למגוון של גורמים אשר מעלים את עלותו של כל פרויקט: העלויות של חומרי הבנייה, משך הבנייה ואיכות הבנייה. בכתבה הבאה נרחיב על הגורמים אשר מייקרים כל פרויקט נדלנ"י ונבהיר מדוע בנייה קלה מעץ עשויה להיות התשובה המושלמת לצרכים שלכם.

חיסכון בכוח אדם

לבנייה קלה מעץ יש שפע של יתרונות אקולוגיים, אבל לא צריך להיות פעיל סביבתי בשביל להבין את החיסכון שטמון בה. בנייה קלה מעץ מאפשרת לבצע את מרבית העבודה במפעל ולכן חוסכת בעלויות של פועלי בניין, כמו גם בצורך לשלם פרמיות גבוהות עבור הביטוח שלהם. היא אינה כפופה לשינויים של מכסת הפועלים (שמעניקה המדינה)  ולכן היא מאפשרת לבצע מגוון פעולות בנייה בעלות נמוכה יותר.

העלויות הגבוהות של חומרי הבנייה

בתקופה שבה מחירי הפלדה מאמירים ומחירי המלט עולים חדשות לפרקים, מחירי העץ שומרים על יציבות יחסית. על פי הערכות של מומחים בבנייה קלה מעץ, הצפי הוא שבשנים הקרובות המגמה תימשך והפערים אף יעלו. הפלדה היא חומר אשר עובר מספר תהליכים כימיים ( בכדי לייצר את הסגסוגת העמידה ) ונוצר למעשה מכרייה של ברזל – משום כך קשה יותר להפיק אותה והיא צורכת משאבי טבע מתכלים. העץ הוא חומר טבעי אשר כמעט ולא מצריך כל טיפול יקר וניתן לגדלו בעלות נמוכה במיוחד.

עלויות השינוע של חומרי הגלם

עלויות השינוע של הבנייה הקלה זולים באופן משמעותי מעלויות השינוע של חומרי הבנייה המסורתיים. שינוע הפלדה והמלט, נוגסים באופן משמעותי ברווחיות של כל פרויקט נדלני ומאלצים קבלנים רבים לעשות פשרות מסוכנות. המשקל הסגולי הנמוך של העץ והעובדה שהוא מובל לפרויקט רק כאשר הוא בצורתו הסופית, מאפשרת חסכון משמעותי בעלויות הבנייה.

פחות זמן – פחות כסף

הזמן אשר מבוזבז בפרויקטים נדלנ"יים רבים, הוא עוד פקטור שלא נלקח בחשבון בתחילת העסקה. יש לספק זמן עבור ערבול והתייבשות המלט, זמן עבור פריסה נכונה של הפועלים במתחם וזמן עבור בנייה של יסודות איתנים . בנוסף, בלא מעט מקרים יש צורך לחכות לאישורים המתאימים אשר נדרשים עבור כל יציקה ושימוש במנופי בנייה. על אף שבנייה קלה מעץ לא מתאימה לכל מבנה, היא נחשבת למהירה יותר ולכן גם לכדאית יותר באספקט הכלכלי הטהור.